کلیه خدمات سایت تا 15 اسفند با 20 درصد تخفیف

ایران ووکامرس – رفع مشکلات ووکامرس

شما اینجا هستید : خانه » گواهینامه SSL چیست

گواهینامه SSL چیست

1402/10/23 امنیت 184
گواهینامه SSL چیست

گواهینامه SSL چیست؟

گواهینامه SSL یک گواهی دیجیتالی است که هویت یک وب سایت را تأیید می کند و ارتباطات رمزگذاری شده را فعال می کند.

SSL  مخفف Secure Sockets Layer است که یک پروتکل امنیتی است که یک پیوند رمزگذاری شده بین یک وب سرور و یک مرورگر وب ایجاد می کند.

کسب‌وکارها و سازمان‌ها باید گواهی‌های SSL را به وب‌سایت‌های خود اضافه کنند تا تراکنش‌های آنلاین را ایمن کنند و اطلاعات مشتریان را خصوصی و امن نگه دارند.

به طور خلاصه: SSL اتصالات اینترنتی را ایمن نگه می دارد و از خواندن یا تغییر اطلاعات انتقال یافته بین دو سیستم توسط مجرمان جلوگیری می کند. وقتی نماد قفل را در کنار URL در نوار آدرس مشاهده می کنید، به این معنی است که سایتی که بازدید می کنید توسط یک گواهی SSL محافظت می شود. .

از زمان پیدایش آن در حدود ۲۵ سال پیش، چندین نسخه از پروتکل SSL وجود داشته است که همه آنها در مقطعی با مشکلات امنیتی روبرو شدند. نسخه اصلاح شده و تغییر نام یافته به دنبال آن – TLS (Transport Layer Security) که امروزه نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ، حروف اول پروتکل SSL گیر کرده است، بنابراین نسخه جدید پروتکل هنوز با نام قدیمی خوانده می شود.

گواهینامه SSL چگونه کار می کند؟

یک گواهی SSL با اطمینان از اینکه هر داده ای که بین کاربران و وب سایت ها یا بین دو سیستم منتقل می شود، غیرقابل خواندن باقی می ماند کار می کند. الگوریتم‌های رمزگذاری برای به هم زدن داده‌ها در حین انتقال استفاده می‌شوند، و از خواندن آن توسط هکرها در حین ارسال از طریق اتصال جلوگیری می‌شود. این داده‌ها شامل اطلاعات بالقوه حساس مانند نام، آدرس، شماره کارت اعتباری یا سایر جزئیات مالی است.

گواهینامه SSL

فرآیند به شرح زیر انجام می شود:

گواهینامه SSL

مرورگر یا سرور در حال تلاش برای اتصال به یک وب سایت (یعنی وب سرور) است که توسط SSL ایمن شده است.

مرورگر یا سرور درخواست می کند که وب سرور خود را شناسایی کند.

وب سرور در پاسخ یک کپی از گواهی SSL خود را به مرورگر یا سرور ارسال می کند.

مرورگر یا سرور بررسی می کند که آیا به گواهی SSL اعتماد دارد یا خیر.

سپس وب سرور یک تأییدیه امضا شده دیجیتالی را برای شروع جلسه رمزگذاری SSL برمی گرداند.

داده های رمزگذاری شده بین مرورگر یا سرور و وب سرور به اشتراک گذاشته می شود.

این فرآیند گاهی اوقات به عنوان “دست دادن SSL” نامیده می شود و اگرچه ممکن است یک فرآیند طولانی به نظر برسد، اما در چند میلی ثانیه اتفاق می افتد.

 

هنگامی که یک وب سایت با گواهی SSL ایمن می شود، مخفف HTTPS (که مخفف HyperText Transfer Protocol Secure است) در URL ظاهر می شود.

بدون گواهی SSL، فقط حروف HTTP ظاهر می شود – یعنی بدون (S) – یک نماد قفل نیز در نوار URL نمایش داده می شود. این نشان دهنده اعتماد است و به کسانی که از سایت بازدید می کنند اطمینان می دهد.

برای مشاهده جزئیات گواهی SSL، می توانید روی نماد قفل که در داخل نوار مرورگر قرار دارد کلیک کنید. جزئیاتی که معمولاً در گواهینامه های SSL گنجانده می شود عبارتند از:

نام دامنه ای که گواهی برای آن صادر شده است.

شخص، سازمان یا دستگاهی که برای او صادر شده است.

صادر شده توسط مرجع صدور گواهینامه

امضای دیجیتال مرجع گواهی.

زیر دامنه های مرتبط

تاریخ صدور گواهی.

تاریخ انقضای گواهینامه

کلید عمومی (کلید خصوصی فاش نشده است).

 

چرا به گواهینامه SSL نیاز دارید؟

وب سایت ها برای ایمن نگه داشتن اطلاعات کاربر، تأیید مالکیت وب سایت، جلوگیری از ایجاد نسخه جعلی سایت توسط مهاجمان و انتقال اعتماد به کاربران، به گواهینامه SSL نیاز دارند.

اگر وب سایتی از کاربران بخواهد وارد شوند، اطلاعات شخصی مانند شماره کارت اعتباری خود را وارد کنند، یا اطلاعات محرمانه را مشاهده کنند، محرمانه نگه داشتن این داده ها ضروری است. گواهی SSL به خصوصی نگه داشتن تعاملات آنلاین کمک می کند و به کاربران اطمینان می دهد که وب سایت قابل اعتماد است و امن برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات خصوصی با آنها.

بیشتر مربوط به تجارت این واقعیت است که گواهی SSL برای آدرس وب HTTPS مورد نیاز است. HTTPS شکل امن HTTP است، به این معنی که ترافیک وب‌سایت‌هایی که از پروتکل HTTPS استفاده می‌کنند با پروتکل SSL رمزگذاری می‌شوند.

بیشتر مرورگرها سایت‌های HTTP – آنهایی که گواهینامه SSL ندارند – را به‌عنوان «ناامن» علامت‌گذاری می‌کنند. این یک سیگنال واضح به کاربران ارسال می‌کند. که ممکن است یک سایت قابل اعتماد نباشد – انگیزه شرکت هایی که این کار را نکرده اند برای انتقال به HTTPS.

گواهی SSL به امنیت اطلاعاتی مانند:

  •      اعتبار ورود.
  •      تراکنش های کارت اعتباری یا اطلاعات حساب بانکی.
  •      اطلاعات قابل شناسایی شخصی – مانند نام کامل، آدرس، ایمیل، تاریخ تولد یا شماره تلفن.
  •      اسناد حقوقی و قراردادها.
  •      مدارک پزشکی.
  •      اطلاعات مالکیت

 

گواهینامه SSL

 

 

گواهی SSL چگونه کار می کند؟

چگونه بفهمیم یک سایت دارای گواهینامه SSL است یا خیر

ساده ترین راه برای فهمیدن اینکه آیا یک سایت دارای گواهینامه SSL است یا خیر این است که به نوار آدرس در مرورگر خود نگاه کنید:

اگر URL به جای HTTP با HTTPS شروع شود، به این معنی است که سایت با گواهی SSL ایمن شده است.

سایت‌های امن یک لوگوی قفل بسته را نمایش می‌دهند، که می‌توانید روی آن کلیک کنید تا جزئیات امنیتی را ببینید – سایت‌های مورد اعتماد بیشتر قفل‌های سبز رنگ یا نوار آدرس خواهند داشت.

مرورگرها همچنین علائم هشداردهنده را هنگامی که اتصال ایمن نیست نمایش می دهند – مانند قفل قرمز، قفل قفل باز، خطی که از آدرس وب سایت عبور می کند یا مثلث هشدار بالای آرم قفل.

در پایان مقاله اهمیت گواهی SSL برای محافظت از سایت و تضمین امنیت و حریم خصوصی بازدیدکنندگان را تکرار و تاکید می کنیم.بنابراین اگر می خواهید وب سایت خود را بسازید قبل از شروع هر کاری در سایت باید یک گواهی حفاظت را برای سایت خود خریداری و فعال کنید.

دیدگاه کاربران

ارسال دیدگاه

دیدگاهی وجود ندارد . شما اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ارسال می کند.

دیدگاهی بنویسید

شماره تماس

LiveZilla Live Chat Software